Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 90

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 92

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 93

Grönt ljus för Tavelbergets andra etapp

Tavelberget 100804_3 DA

Dala Vind AB planerar att uppföra ytterligare ett vindkraftverk vid Tavelbergets vindkraftpark där det sedan tidigare finns fem vindkraftverk. Nu är bygglov och miljöanmälan giltigt och arbetet med det sjätte vindkraftverket kan fortsätta.

11:e december 2014 beviljade miljönämnden i Falu kommun bygglov och miljöanmälan. Bygglov och miljöanmälan har sedan överklagats i flera instanser men ingen har funnit någon anledning att ändra beslutet.

20 februari 2015 avslog Mark- och miljööverdomstolen den klagandes önskan om prövningstillstånd. Detta innebär att bygglovet för Tavelberget etapp 2 är giltigt och att arbetet med det sjätte vindkraftverket kan fortsätta.

En av Sveriges bästa vindparker
Tavelbergets fem vindkraftverk ligger år efter år högt i statistiken över elproduktion i Sverige. År 2011 producerade vindkraftverket Ellen mest el av alla vindkraftverk i samma storlek i hela Sverige.

Mer information: