Civilingenjören Helen en viktig pusselbit i vätgassatning

Nu är det klart att det blir Vansbrobördige Helen Wittesjö som driver DalaVinds satsning på vätgas framöver. Hennes bakgrund som civilingenjör med en master i energisystem och miljöteknik kommer väl till pass i det framtida arbetet.

Foto: Privat.

– Det känns helt rätt! DalaVind har en spännande framtid framför sig och det är ett härligt team som jobbar här. Jag ser fram emot att bli en del av det, säger Helen Wittesjö.  

Helen har under den senaste tiden varit egen företagare med fokus på förändringsarbete och hållbara åtaganden. Det var också i den rollen hon kom i kontakt med DalaVind första gången. När DalaVind beviljades bidrag, från Naturvårdsverket, för sin satsning på en vätgasstation i Malung fick Helen axla en stor del av ansvaret på konsultbasis. När det arbetet nu går in i nästa fas kommer hon dock ta sig an uppgiften som medarbetare på DalaVind istället. En uppgift hon ser fram emot.

– Möjligheterna med vätgasen är enorm och jag ser med spänning fram emot att vara en del av utvecklingen.    

Passionen för hållbara lösningar har alltid funnits även om intresset för just vätgasen blommat ut de senaste åren. Men så är det också ett grundämne med framtiden för sig, säger Helen.

– Vätgasen kommer att spela en avgörande roll inom energiomställningen och den har potential att tillämpas inom ett brett spektrum.

På fritiden är det traillöpning och friluftsliv som gäller men ett och annat distanslopp är också alltid inskrivet i kalendern. Familjen är bosatt i Gustafs utanför Borlänge sedan 6 år tillbaka efter många år utanför länet. Längtan efter att ha närheten till familjen och naturen inpå knuten var det som gjorde att flyttlasset gick tillbaka till Dalarna.   

Hur skulle du beskriva dig som person?

– Utåtriktad, strukturerad och driven. 

Vad hoppas du kunna tillföra företaget?

– Min underbara humor och inbyggda “Mat-och-sov-klocka”! Jag hoppas kunna bidra med min passion för hållbar utveckling, säger Helen.

Läs mer om DalaVinds satsning på vätgas här.