Första Vindbonus från vindpark Riskebo

Vindkraftverk DalaVind

Varje år kommer Stena Renewable, tillsammans med DalaVind, Borlänge Energi, Falu Energi och Vatten samt Dala Energi, att dela ut Vindbonus till föreningar i närheten av Vindpark Riskebo. I år får sex föreningar i Hedemora kommun dela på 70 000 kronor för att utveckla sina verksamheter.  

– Pengarna kommer att gå till tryck av kartor, samt informationsskyltar med beskrivning av Långshyttan som skall stå längsmed kulturvandringen. Vindbonusen är till stor hjälp med att få ut information kring vandringsleden, men hjälper också oss att sprida vad vi håller på med, säger Lennart Jahr på Långshyttans Brukshistoriska förening som får 10 000 kr.

– Intresset för vindbonusen har varit stort och många ansökningar har kommit in, berättar Marika Åkerman, projektledare på Stena Renewable som etablerar vindparken. Utöver Långshyttans Brukshistoriska förening är Engelsfors Samfällighetsförening, Husby AIK, Långshyttan HC, Långshyttans AIK Orienteringsklubb samt Pro Husby de föreningar som i år får Vindbonus. Initiativen hos föreningarna är många och pengarna kommer att använda till en rad olika aktiviteter och utvecklingsprojekt.

– Normalt brukar Vindbonusen delas ut under trevliga former vid en tillställning dit alla föreningar som fått Vindbonus bjuds in, men på grund av pandemin tvingas vi avstå från det i år, säger Marika Åkerman. Det är naturligtvis jättetråkigt att inte kunna vara på plats och träffa föreningslivet och de lokala eldsjälarna, men vi hoppas vi kan ses vid ett senare tillfälle.

Nästa år återkommer chansen att söka Vindbonus för Vindpark Riskebo. Vid ansökan behöver man ange syftet med den sökta Vindbonusen och vad pengarna ska användas till. Ansökningstiden går ut den 15 september varje år och mer information finns på www.stenarenewable.se.

För mer information om Vindbonus kontakta:

Marika Åkerman, Projektledare på Stena Renewable, 070-485 53 94, marika.akerman@stena.com.

Läs mer om vindpark Riskebo här!