Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 90

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 92

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 93

Vindpeng ger stöd till utegym, hembygdsförening och lanthandel

ASC_1198

Jakob Ebner Intresseföreningen framtid i Linghed och Niklas Lundaahl Dala Vind tillsammans med glada mottagare av vindpengen 2014 – Erik Hallberg Svärdsjö Hembygdsförening, Göran Vestlund Lingheds IF och Gerrit Van Vliet Lingheds Livs.

 

Tavelbergets vindkraftpark utanför Linghed ger avkastning till byborna. Dala Vind och intresseföreningen Framtid i Linghed har i år beslutat att ge stöd till Lingheds utegym, takomläggning på Nygårds parstuga vid Svärdsjö Hembygdsgård och en ansiktslyftning av affärsområdet vid Lingheds Livs.

 

Det var stor uppslutning i Linghed för att inviga rastplatsen och lyssna på utdelningen av vindpengen för 2014. Drygt 70 personer hade samlats på rastplatsen vid Hökviksbron i Linghed när Niklas Lundaahl från Dala Vind och Jakob Ebner från intresseföreningen Framtid i Linghed presenterade årets vindpeng. Vindpengen för 2014 går till utegym, ansiktslyftning av affärsområdet vid Lingheds Livs och Takomläggning av storstugan vid Svärdsjö hembygdsförening.

 

Lingheds IF – 20 000 kronor till projektet “Utegym”
“En mycket välkommen gemensamhetsanläggning som bidrar till att utveckla den pågående och växande ungdomsverksamheten i byn och bybornas fysiska hälsa och välbefinnande. Anläggningen uppskattas av byns alla åldersklasser och är en välbehövlig utökning av byns idrottsutbud. Satsningen fortsätter den utbyggnad som har påbörjats med förra årets Vindpeng.”

 

Lingheds Livs – 10 000 kronor till projektet “Ansiltslyftning av affärsområdet”
En insats för att göra byns samlingsplats och knutpunkt mera attraktivt för turister och bybor. Genom insatsen att fräscha upp och måla fasaden på Lingheds Livs kommer byns centrum att bli ännu attraktivare för besökare och Lingheds Livs stärker sin funktion som naturlig mötesplats för hela byn.

 

Svärdsjö hembygdsförening – 10 000 kronor till projektet “Takomläggning storstugan”
“En unik kulturskatt från Linghed vårdas och rustas upp för framtida generationer. Nygårds parstuga från Linghed med präktiga målningar från 1700-talet får ett nytt tak. Hembygdsgården förvaltar en viktig del av byns kulturarv. Genom donationen vill byn visa att man värnar för att hålla den lokala historien om Linghed levande för framtida generationer.”

En av landets mest effektiva vindkraftparker växer

Niklas Lundaahl på Dala Vind AB passade samtidigt på att berätta att 2014 var ett år med lägre elpriser och något mindre vind än tidigare år, men att början av 2015 har varit blåsig och gett hög elproduktion. Han berättade också att Dala Vind har fått tillstånd för ytterligare ett vindkraftverk på Tavelberget där planen är att resa det runt midsommar nästa år. Tavelberget har vid flera tillfällen legat i topp i produktionsstatistik i Sverige för jämförbara vindkraftverk. År 2011 producerade till exempel vindkraftverket Ellen mest el av alla vindkraftverk i samma storlek i hela Sverige.

 

Köp vindandelar i Tavelberget

 

Fler bilder från invigningen

ASC_1179

ASC_1182

ASC_1186

ASC_1192