Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 90

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 92

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 93

Mycket snö och fina skidspår i Sörskog

Inför vintersäsongen 14/15 har spårgruppen i Sörskog gjort en extra satsning med stöd av Dala Vind AB. Efter en snöfattig inledning av vintern är det nu fina förhållanden med nästan en halvmeter snö och 40 km fina skidspår.

– Nu har vi nästan en halvmeter snö och det är väldigt fina spår. Vi har gjort om och kontrollmätt slingorna så nu är de 4, 7, 12 och 17 kilometer långa och alla är öppna med fina förhållanden, hälsar Bengt Lock.

Satsningen har möjliggjorts tack vare ett gott samarbetet mellan Dala Vind AB som har byggt vindparken på Högberget och spårgruppen. Inför säsongen har spårgruppen bland annat gjort ny bansträckning och byggt broar vid blöta partier, gjort markförberedelser, breddat sjukilometersslingan och investerat i ny spårkälke för bättre preparering av skidspåren.

15 01 16_sorskog_0065

Bengt Lock visar hur nya spårkälken fungerar.

15 01 16_sorskog_0027

Bengt visar upp de nya spårdragningarna på kartan inne i värmestugan.

Stugor i Sörskog
Skidspåren i Sörskog blir mer och mer kända för varje år som  går. Mindre känt är att det i skogsbrynet vid parkeringen till skidspåren ligger en liten stugby kallad Camp Sörskog. Läs mer på Camp Sörskogs hemsida.

15 01 16_sorskog_0032

Stugbyn med gemensamt servicehus för bastu, dusch, toaletter och kök.

15 01 16_sorskog_0029

Enkla och mysiga stugor.

Fakta Sörskog

  • Totalt 49 km längdspår för klassisk skidåkning varav 4 km hund- och pulkaspår
  • Omklädningsrum med dusch och toaletter
  • Värmestuga
  • Vallabod
  • Grillplats
  • Parkering
  • Aktuell spårstatus finns på skidspår.se (finns också som app för smartphones)

Sörskog är en snösäker by på 400 meters höjd över havet som ligger 3 mil utanför Falun och 1 mil från Bjursås. Vid sträng kyla är det ofta 5-10 grader mildare i Sörskog än i Bjursås och Falun. Spårgruppen i Sörskog fick 2012 Stora skidspårspriset för sitt arbete med skidspåren. Skidspåren drivs ideellt genom Bjursås OK och Bjursås IK. Det är gratis att åka skidor och nyttja omklädningsrum, dusch med mera men det är möjligt att lämna ett bidrag till spårgruppen på bankgiro 5560-8806.

Läs mer: