Temakvällar om vindkraft i Orsa

Temakvällar om vindkraft i Orsa

Under våren anordnar DalaVind ett antal temakvällar i Orsa, för att sprida kunskap om vindkraft och informera om de planerade vindparkerna i Orsa kommun. Vi håller till i vår lokal på Järnvägsgatan 19 och vi bjuder på kaffe och smörgås.

På grund av begränsat antal platser i lokalen behöver du mejla oss för att anmäla dig eller anmäl via vårt formulär här.

Varmt välkommen till våra temakvällar!

12 mars, kl. 18.00–19.30 – Från vind till el

Henrik Hansson, drifttekniker på DalaVind, har lång erfarenhet av vindkraft och kommer under kvällen berätta hur energi kan genereras från vind och hur det är att arbeta på hög höjd i en spännande bransch. Anmäl dig senast 11 mars.

27 mars, kl. 18.00–19.30 – Orsas möjligheter med vindkraft

Vad går tillbaka till bygden om de två vindparkerna i Orsa blir av? Och vilka nya arbetstillfällen och möjligheter för lokala hotell och vandrarhem medför etableringarna? På plats är Niklas Lundaahl, vd DalaVind och Martin Moraeus, ordförande i Orsa Besparingsskog. Anmäl dig senast 26 mars.

17 april, kl. 18.00–19.30 – Biologisk mångfald i Finnmarken

Det är viktigt att minska det fotavtryck som en vindparksetablering innebär. Men lika viktigt är det att även göra klimatpositiva insatser för närmiljön. Detta berättar Jens Larsson från Vildriket i Ljusdal om under denna temakväll. Anmäl dig senast 16 april.

I maj – Myter om vindkraft  (datum kommer)

Vindkraft är en komplex fråga som väcker många känslor. Det leder till att det florerar många ogrundade myten och rykten som inte har något stöd i forskningen. Tomas Hallberg på Svensk Vindenergi går igenom de vanligaste missförstånden och du får möjlighet att ställa dina frågor. Anmälan kommer.