DalaVind förstärker med ny tekniker

Efter en gedigen rekryteringsprocess är det klart att det blir Anders Kulin från Mora som anställs på företaget. Anders kommer närmast från OX2 där han jobbat de senaste fem åren.

Anders Kulin ser fram emot sin nya tjänst på DalaVind.

– Det känns så där bra som när leendet inte går att dölja och det smittar av sig på folk i omgivningen, säger Anders Kulin.

Anders är utbildad elektriker och började sin yrkeskarriär med att bygga och underhålla elnät innan han tog steget över till vindkraftbranschen. I den har han sedan jobbat både som tekniker, med elsäkerhet och som servicechef för teknikerna i Dalarna. De fem senaste åren har han jobbat på OX2 och innan det på Vestas, men det senaste halvåret har han varit tjänstledig för studier.

Jobberbjudandena har dock inte uteblivit under studietiden men det var först när DalaVind skulle rekrytera som det blev intressant, säger Anders.

– Känns det bra i magen är det rätt och DalaVind har alltid funnits där i bakgrunden och som jag sneglat på från distans. Nu var tiden rätt och det känns väldigt roligt att jag får chansen.

Förutom sambon Rebecca, som också jobbar i vindkraftbranschen, består familjen också av dottern Svea. De bor i en by utanför Mora men tillbringar mycket tid på sin gård i Fågelsjö i Ljusdal och på svärföräldrarnas gård i Insjön. Men oavsett var han kommer utgå från framöver så kommer fokus ligga på DalaVind.

– Jag kommer bland annat att följa upp hur våra turbiner presterar men också hur servicen fungerar av dessa. Målsättningen är att optimera flödet och identifiera avvikelser innan de sker för att på så sätt optimera produktionen.