Vi söker kommunikationsansvarig

Ledigt jobb

Vi har ett viktigt och spännande uppdrag för dig som vill ha en bred och varierad roll inom kommunikationsområdet, där dina insatser påverkar miljön, hållbarheten och energiomställningen i rätt riktning. Vår vision är att Dalarna ska bli självförsörjande av förnyelsebar energi genom vindkraft i kombination med vår nya satsning på vätgas. DalaVind verkar för att Dalarna som län leder den gröna energiomställningen i Sverige.

Genom att utveckla och förbättra vårt strategiska kommunikationsarbete, ska du hjälpa oss få ett större genomslag och en starkare positiv opinion kring energiomställningen och våra vindkraftsprojekt. Det innebär att du stärker precisionen och aktivitetsnivån i vår kommunikation till våra målgrupper. Vi tror på samverkan och använder branschorganisationer, myndigheter, våra ägarbolag och övriga samarbetspartners för att stärka och skapa hävstångseffekter i vår kommunikation.

Samtidigt kommer du att vara delaktig i våra pågående vindkraftsprojekt där du stöttar projektledare och andra medarbetare så att vår kommunikation är likriktad och effektiv i de forum vi behöver synas och ta plats. Du har också ett operativt ansvar kring att hantera våra kommunikationskanaler och se till att de är uppdaterade och aktiva. I ditt uppdrag ingår också en del administrativa sysslor, samordna studiebesök och att ibland stötta våra ägarbolag i deras kommunikationsarbete.

Det här är ett krävande och samtidigt stimulerande arbete och du blir en del av ett dedikerat team som vill göra skillnad. Vi vet att vi har framtiden för oss och söker dig som har gedigen erfarenhet av liknande kommunikativa roller. Minst lika viktigt är din analytiska förmåga och dina kunskaper om hur vi på bästa sätt driver opinionen och når ut med våra positiva budskap till media och andra. Det finns ett värde i att du har en högskoleutbildning inom kommunikation och journalistik.

Som person behöver du vara förtroendeingivande, entusiastisk och ha förmåga att ta plats för att driva din agenda framåt. Du har lätt att agera självständigt och vet hur du ska formulera dig för att nå våra olika målgrupper.

Sök tjänsten senast 16 januari 2022

Vi hoppas du vill söka! Om du vill veta mer, ring gärna Ulf Alexandersson, 070-260 50 00, på Ageniuz
som vi samarbetar med i denna rekrytering.
Registrera din ansökan senast 16 januari här >>