Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 90

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 92

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/dalavind/dalavind.se/public_html/wp-content/plugins/cherry-projects/cherry-framework/modules/cherry-utility/inc/cherry-media-utilit.php on line 93

Vindpengen 2016 utdelad

Fredag 18 augusti invigdes den nya ridbanan i Linghed, ett evenemang som lockade ett 60-tal intresserade. I samband med invigningen passade delägarna i Tavelbergets vindpark på att dela ut Vindpengen 2016 – som en avkastning från Tavelbergets vindkraftpark.

Vindpengen 2016 gick till Lingheds bystugeförening, Lingheds IF och Lingheds Livs som tillsammans delar på 45 000 kronor.


Vinnare och motiveringar

Lingheds Bystugeförening – 20 000 kronor till ljudanläggning

”En transportabel ljudanläggning fyller ett stort behov för byns föreningar och PRO. Den placeras i Lingheds bystuga – en viktig samlingspunkt i byn som därmed får en bra ljudutrustning.”

 

Lingheds IF – 15 000 kronor till Linghedsbyns ridbana

”Ridbanan är populär bland ungdomar och ökar byns attraktionskraft. Att skapa den efterlängtade ridbanan har krävt många timmars ideellt arbete. För att ridbanan ska kunna användas av alla behöver stängsel och underlag förbättras – med årets stöd blir det möjligt.”

 

Lingheds Livs – 10 000 kronor till catering

”Utökad cateringverksamhet hos Lingheds Livs bidrar till att förbättra byns sociala liv. Lingheds Livs ägs av byborna och cateringverksamheten gör det möjligt att ordna Lingheds julbord med lokalproducerade varor och erbjuda Linghedsplankor till olika sammankomster i byn.”

 

Framtidens energi

Tavelbergets vindpark är en av Sveriges mest effektiva vindkraftparker i sin storlek. Det gör att vindpengen ligger på en fortsatt hög nivå, trots rekordlåga elpriser. Under 2016 har även det sjätte vindkraftverket bidragit till vindpengen och till den positiva utvecklingen för Linghed.

Idag motsvarar vindkraften cirka tio procent av den svenska elproduktionen. Den blir allt viktigare som energikälla och vi är stolta över att vara med och bidra till ett hållbart energisystem.